luni, ianuarie 22, 2007

Telefonia mobilă şi blogul

Serviciul - poartă numele de Spin-my-Blog
Ce oferă: poţi posta un articol pe blog dictandu-l la telefonul mobil.
Este rodul companiei britanice SpinVox
Cum procedează:
SpinVox atribuie un număr de telefon fiecărui blogger abonat la serviciul său, la care abonatul sună şi işi dicteaza mesajul, software-ul Spin-my-Blog făcând tot restul, în funcţie de termenii stabiliţi la deschiderea abonamentului.
Graţie unui cod PIN, numai abonatul poate să folosească numărul atribuit, asadar un risc teoretic ca cineva să-ţi foloseasca blogul există, însă nu mai mare decât acela la care se expune orice posesor de card bancar care nu ştie să ţină un mic secret.
SpinVox are grijă să trimită abonaţilor un mesaj de confirmare a primirii şi interpretării fără probleme a mesajului. Când acesta nu a putut fi inţeles nici de computere, nici de angajaţii firmei din pricina zgomotelor de fond ori a altor cauze, bloggerul primeşte un SMS prin care i se spune că postarea sa nu a putut fi pusă pe blog, el având opţiunea de a retransmite mesajul sau de a renunţa la postarea respectivă.
SpinVox mai oferă şi servicii de actualizare a blogurilor cu fotografii şi filmuleţe de pe telefonul mobil, desigur pentru posesorii de aparate telefonice mai performante, însă următoarea ofertă pentru publicul obişnuit, şi mult mai accesibilă ca preţ, va fi transformarea SMS-urilor în postări pe blog.

joi, ianuarie 11, 2007

ALBUMUL FOTO - mijloc de educare a gustului estetic


Album de arta "Olga Arminii" realizat pe www.slide.com