luni, octombrie 22, 2007

Internetics Editia a VII-a

Internetics Editia a VII-aAm aflat despre acest concurs atunci cand deja se incheiase sesiunea de inscriere in concurs. Din motive tehnice, perioada inscrierii s-a prelungit cu cateva ore, timp suficient sa ne documentam daca Editia a VII-a a Festivalului Internetics cu genericul "Internetul e mai viu ca niciodata" accepta in concurs bloguri si mai ales daca temele preocuparilor pe care le avem raspund scopurilor ce si le propune Festivalul Internetics, aparitia blogului utilizat in segmentul invatamantului preuniversitar putand parea bizara la prima vedere.
Despre festival, evenimentele ce vor fi derulate cu acest prilej, categoriile concursului,, membrii juriului,, partenerii organizatorilor si sponsorii,,lucrarile inscrise in anii 2005 si 2006,, stirile legate de eveniment,, interviurile ce au fost sau vor fi organizate,,STUDIILE DE CAZ, si articolele de presa care au prezentat evenimentul la loc de cinste pe masura calitatii participantilor si implicit al lucrarilor, diversitatii preocuparilor T.I.C., numarului mare de participanti legat direct de importanta ce se acorda acestui eveniment sunt toate prezentate in detalii pe site-ul Internetics.
Aveam sa constat cu placere ca suntem bineveniti si prin amabilitatea d-lui Mirel Dediu ne-am inscris la categoria Web Space subcategoria Bloguri corporate. Convinsi ca numai cine nu participa nu castiga, asteptam cu deosebit interes aprecierile juriului privind aceasta aventura a utilizarii Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor in invatamantul preuniversitar, printre putinile din tara daca avem in vedere ca la cele 10 simpozioane, conferinte si workshop-uri la care am participat am vazut putine astfel de preocupări, niciuna utilizând blogul.
Dorim din toata inima succes Festivalului Internetics, cresterii prestigiului sau de la an la an si aprecieri cat mai reale si incurajatoare.
Felicitari castigatorilor.
A fost o onoare pentru noi sa participam intr-o astfel de companie.
Ne vom intalni si la anu'.
Acest articol raspunde programei propuse la acest curs care priveste agregarea unui blog, publicitatea ce trebuie facuta lui pentru a i se cunoaste continutul in spatiul public Web mai ales cand ocazia este rarisima...

joi, octombrie 18, 2007

Şcoala Normală “Vasile Lupu” Iasi - ŞCOALĂ EUROPEANĂ

Şcoala Normală “Vasile Lupu” Iasi este una dintre cele zece instituţii ieşene care au primit în anul 2007 titlul de ŞCOALĂ EUROPEANĂ. În cadrul competiţiei naţionale, Şcoala Normală a obţinut 160 puncte, situându-se pe locul 29 în ierarhia celor 159 de instituţii participante la concurs. Proiectele în care s-au implicat elevi şi profesori normalişti au demonstrat capacitate de colaborare activă şi de promovare cu succes a imaginii Şcolii Normale “Vasile Lupu” Iaşi la nivel local, naţional şi internaţional.

Articol scris pentru a pune in evidenta tehnica Voicethread de a reda un eveniment in spatiul Web


miercuri, octombrie 10, 2007

Salonul Internaţional de Carte Românească de la Iaşi

Salonului Internaţional de Carte, unde iubitorii de carte au putut citi noile apariţii ale editurilor din ţară şi din străinătate. Pe parcursul a trei zile au avut loc lansări şi expoziţii de carte, lecturi din operele participanţilor, câteva colocvii şi mese rotunde.
Evenimentul este prilejuit de "Sărbătorile Iaşului" şi este găzduit de Biblioteca Judeţeană "Gh.Asachi" Iaşi. Au mai avut loc spectacole, momente muzicale, mese rotunde, întâlniri cu presa, cu cititorii şi a culminat cu întâlniri ale scriitorilor din diaspora cu tinerii elevi a trei licee Ieşene sub genericul "Scriitori in şcoli".
Am fost printre fericiţii unei astfel de întâlniri, musafiri fiindu-ne poeta Mihaela Albu din S.U.A. şi scriitorul Shaul Carmel din Israel.
Impresiile de călătorie, viaţa plină de neprevăzut trăită în occident, dar mai ales în Israel, dialogul ce a urmat, a fost un bun prilej pentru tânăra generaţie de a lua pulsul occidentului.
Imaginile din album redau întocmai fericitul eveniment ai cărui beneficiari am fost şi pentru care mulţumim D-nei Elena Leonte director al Bibliotecii Judeţene "Gh.Asachi" Iaşi, d-nei prof. Elena Mănucă organizatorul întâlnirii şi nu în ultimul rând conducerii Şcolii Normale "Vasile Lupu" din Iaşi, reprezentată de d-na Elena Axinte. Ii aşteptăm cu drag şi cu altă ocazie pe simpaticii noştri musafiri.