marți, septembrie 30, 2008

Octombrie - timp al (re)trăirii şi al mărturisirii

La o distanţă considerabilă în timp, acest octombrie e perceput nuanţat şi resimţit prin prisma începutului ...de drum. Al vostru şi ..al nostru. Dimineaţa de 1 octombrie are rezonanţe speciale. Pentru voi, în amfiteatrele în care veţi păşi cu inerente emoţii, pentru noi, în acelaşi spaţiu subiectiv pe care l-am creat împreună şi unde ne putem regăsi, într-un timp fast al (re)trăirilor şi al mărturisirilor, ca sa folosesc formula lui Eugen Simion. Pe care o cunoaşteţi. De la ultimul nostru studiu de ...caz: Jurnal. Memorii.
Paginile blogului nostru au devenit din acest septembrie, un jurnal al începuturilor ...in absentia. Sunteţi prezenţi însă în memoria noastră afectivă. Şi despre voi, elevii-absolvenţii noştri, vorbim şi se vorbeşte la superlativ. Dincolo, în spaţiul dialogului constructiv ...despre DEVENIRE.

Proiectele voastre au fost apreciate extraordinar, de personalităţi ale lumii academice din Europa, la Internaţional Conference Interactive Computer Aided Learnin de la Villach – Austria. O convingatoare pledoarie in utilizarea ePortofoliului ca metoda de predare-evaluare puteti admira in interviul realizat cu Domnul Serge Ravet, Chief Executive of the European Institute for E-Learning(EIfEL), and Vice-President of the European Foundation for Quality in E-Learning (EFQUEL), France (Vicepresedinte at EFQUE si Membru al Comitetului Stiintific (CEO) al EIfEL) coordonatorul sectiunii ePortfolio la care a fost inscrisa si sustinuta lucrarea noastra.

Aceiaşi,
Elena Mănucă şi Sevastian Alexandru