miercuri, februarie 18, 2015

CERCETARE 2015

Am acceptat invitatia Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației ca elevii scolii noastre sa participe la o CERCETARE pentru a testa:

  • abilitatile IT si capacitatea de adaptare la schimbarea metodelor de predare prin utilizarea mediului online

  • nivelul gandirii logice, 

  • atentia si nivelul dezvoltarii intelectului, 

ocazie cu care au fost rulate de catre fiecare elev din cateva clase de  nivel IX-XI testele:

Testul 2 http://goo.gl/puZRJX si

Scopul urmarit de această activitate a fost: 
  • evaluarea personalitatii (dimensiunea introversiune - extraversiune, nevrotism), 
  • aptitudinile cognitive generale si 
  • gandirea critica. 
Ipoteza generala a studiului consta in:
  1. a afla daca tipul de personalitate si aptitudinile cognitive influenteaza gandirea critica. 
  2. vom lua prin comparatie elevii de liceu cu studentii de facultate sa vedem daca odata cu virsta, creste si nivelul gandirii critice.
 Testele au fost create online pe sistemul Google Forms si utilizand platforma Psihoproiect.

  EVIQ-S este o proba standard care evaluează nivelul de inteligenta generala (aptitudinea cognitiva generala) prin doua categorii de itemi: verbali si figurali. Proba poate fi completată doar de către persoanele care poseda un nivel de școlarizare de cel puțin opt clase absolvite si care au dovedit ca au inteles instructajul raspunzand corect la exercitiile pregatitoare dinaintea testarii efective .

In perioada 1-30 octombrie 2015 toți cei ce au susținut testele de mai sus au completat studiul răspunzând la întrebările testului de la adresa https://goo.gl/5XgIAP 
Dupa 1 noiembrie 2015 fiecare participant la această cercetare va primi pe adresa personală de email rapoartele psihologice și concluziile acestei cercetări, rezultatele statistice furnizate si comentariile specialistilor in domeniu ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Azi 25 octombrie 2015 elevii a cel puțin două clase a X-a D și a XI-a A au primit evaluările testelor susținute ele arătând astfel: