miercuri, octombrie 25, 2006

EVENIMENT

La începutul lunii octombrie 2006 Casa "Vasile Pogor" Sediul Muzeului Literaturii Române din Iaşi s-a redeschis pentru public şi mai ales pentru lumea bună a culturii şi politicii iesene. Oaspeţii s-au perindat prin curtea Muzeului Literaturii Române din Iaşi şi au asistat la ultima reprezentaţie ca director a lui Lucian Vasiliu.
Cu intârziere de 15 minute, amfitrionul a sunat talanga de inaugurare.

Pe rând au urcat pe scena redeschisă a Casei Pogor academicianul Constantin Ciopraga, istoricul Alexandru Zub, primarul Gheorghe Nichita, prefectul Nicuşor Paduraru, Lucian Flaiser- preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Munteanu-directorul Direcţiei pentru Restaurarea Monumentelor Istorice de la Consiliul Judeţean, Parintele N.Merticaru şi reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi .
Alexandru Călinescu-directorul Bibliotecii Central Universitare, a ascultat discursurile plimbându-se prin parcul din faţa Casei Pogor.
Inainte de a se tăia panglica de inaugurare, s-a ţinut o scurtă slujbă de binecuvântare. După ce s-a spus in cor "Tatal Nostru", a urmat o predica în care s-a explicat publicului pilda talanţilor. Academicianul Constantin Ciopraga a facut referire la toate personalitatile de ale caror nume se leaga Societatea "Junimea".
"Peretii sunt capitonaţi cu vocile scriitorilor", a spus acesta, facând şi o scurtă istorie a ceea ce a însemnat "suflarea junimista".

Niciun comentariu: