duminică, noiembrie 26, 2006

REVISTA PE INTERNET

A aparut primul numar al revistei "OpenIT"
Ne propunem sa vorbim, in fiecare luna, despre alternative. Vrem sa prezentam cai bune si mai putin batute. Dar inainte de toate, conceptul central sa ramana cel de alternativa, nu sa ne transformam intr-o filiala de publicitate a GNU, BSD, Linux sau Firefox.
  1. Vrem se promovam conceptele fundamentale ale unei tehnologii deschise: acces liber la informatie, standarde deschise, colaborare si, nu in ultimul rand, creativitate.
  2. Incercam sa informam pe cei ce ne citesc despre ceea ce nu se vede pe site-urile producatorilor si distribuitorilor comerciali. Despre ceea ce nu se spune in interviurile cu directorii filialelor locale ale firmelor internationale. In mai putine cuvinte, sa vorbim (si sa va vorbim) despre tot ceea ce se intampla in IT, fara a ne crampona de cote de piata si interese de firma.
  3. Si, nu in ultimul rand, daca nu era deja evident din cele de mai sus, vrem sa ne ajutam cititorii sa inteleaga o industrie in care monopolul si lipsa concurentei sunt nocive. Dorim sa prezentam, sa intelegem si sa incurajam alternativele. De aceea, ne spunem OpenIT: pentru ca vrem si vorbim despre deschidere.
Le doresc sa reuseasca sa puna toate astea in practica si, cu perseverenta, sa reziste cu cat mai multe numere. Iar pentru asta trebuie sa-i si ajutam.

prof. univ. Mihai Jalobeanu

Niciun comentariu: