Iata ce conditii trebuiesc respectate:
----------------------------------------
CHATUL reprezinta o oportunitate de dialog informal, prin intermediul internetului intre persoane aflate la distanta. Acum, site-ul www.infoeuropa.ro va pune la dispozitie o astfel de oportunitate prin intermediul careia utilizatorii site-ului sa poata participa la dezbateri pe teme legate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
UTILIZAREA CHATULUI
Pentru a participa la o sesiune de chat este nevoie sa va creati un profil (prin apasarea butonului "Inregistrare") si apoi sa va autentificati (prin logare) cu o adresa de email si o parola de acces la alegere.
MODUL DE FUNCTIONARE. Chatul este deschis cu ocazia unor sesiuni la care participa unul sau mai multi invitati speciali. Aceste sesiuni sunt anuntate in prealabil pe aceasta pagina (in sectiunea "Urmatorul chat planificat") si prin PrioriMail. Chatul deschis este semnalat prin activarea butonului “deschis” din partea de sus a paginii si prin culoarea verde din dreptul butonului respectiv.
NUMARUL MAXIM DE UTILIZATORI. Pentru buna functionare a chatului, se va stabili o limita maxima a numarului de utilizatori care pot utiliza camera de chat in cadrul unei sesiuni. Accesul in camera de chat este posibil pana la completarea unui numar maxim de utilizatori si, in timpul chatului, pe masura ce alti utilizatori parasesc camera de chat. Daca nu ati reusit sa accesati camera de chat din prima incercare, din cauza numarului mare de utilizatori din acel moment, va sfatuim sa incercati din nou mai tarziu, in timpul sesiunii.
CAMERA DE CHAT contine trei elemente:
ecranul de dialog: unde sunt afisate toate comentariile postate de utilizatori in timpul chatului; pentru a asigura o viteza de incarcare acceptabila a acestui ecran vor fi afisate doar ultimele 50 de linii introduse (textul complet al chatului poate fi descarcat in orice moment prin apasarea butonului Transcriere)
lista utilizatorilor este asezata in dreapta paginii si afiseaza toti utilizatorii logati pe chat, in ordine alfabetica
scrie mesaj, este campul in care se compune mesajul; pentru a-l posta pe ecran, trebuie apasat butonul "Trimite" (sau tasta "Enter")
MESAJE PRIVATE. Sunt permise doar in comunicarea cu administratorul chatului. Pentru a trimite un mesaj catre administrator, apasati pe numele administratorului din lista de utilizatori (acesta va aparea astfel: @Administrator). Mesajele private vor fi marcate special pe ecran.
ALTE FUNCTII
Refresh. Acest buton permite incarcarea ecranului de dialog in orice moment (altfel, ecranul reincarca mesajele la fiecare 10 secunde)
Transcriere. De aici se poate descarca transcrierea completa a discutiei pana in acel moment, in formatul unui fisier text.
Mi-am uitat parola. Modalitate de recuperare a parolei de acces, care va fi trimisa prin email.
CONDITII GENERALE DE FURNIZARE DE CONTINUT PENTRU CHAT
Prin postarea sau trimiterea de continut pe chat sunteti de acord ca www.infoeuropa.ro sa foloseasca sau sa permita folosirea, reproducerea, afisarea, adaptarea, modificarea, distribuirea si promovarea acestuia, in orice forma, in orice scop si prin orice canale.
RESPECTAREA CONDITIILOR DE POSTARE A MESAJELOR PE CHAT
Administratorul chatului verifica mesajele postate pe chat pe masura ce acestea sunt afisate. Ca o conditie obligatorie, nu pot fi postate, distribuite sau transmise orice mesaje, informatii sau materiale care incalca drepturile altora, fiind calomniatoare, defaimatoare, obscene, pornografice, abuzive, amenintatoare sau care ar putea incalca in orice alt mod legea sau ar incuraja asemenea incalcare. De asemenea se interzice folosirea acestui chat in scopuri comerciale, politice, partizane sau pentru trasmiterea altor elemente vatamatoare.
Site-ul www.infoeuropa.ro isi declina orice responsabilitate in legatura cu continutul furnizat de utilizatorii acestui chat. Cu toate acestea, administratorul chatului poate decide blocarea oricarui utilizator care incalca in mod repetat conditiile de postare a mesajelor pe chat.
RECOMANDARI
O legatura la internet destul de buna (de preferat prin cablu, linie inchiriata sau legatura). Chatul functioneaza in conditii acceptabile si prin dial-up, dar timpul de asteptare pentru reincarcarea mesajelor poate fi mai mare.
Chatul functioneaza optim prin utilizarea unui browser Internet Explorer 6.0, Netscape 7 sau alte generatii aparute ulterior
Cei care nu dispun de dotari tehnice suficiente sau nu pot intra pe chat dintr-un anume motiv, pot adresa intrebarile la adresa chat@infoeuropa.ro
In timpul discutiilor, este necesara folosirea unui limbaj decent si respectarea opiniilor exprimate de alti participanti
Subiectele vor fi abordate pe rand, pentru a ii da timp necesar invitatului special sa raspunda; administratorul chatului va modera discutia
ACCEPTAREA SI MODIFICAREA REGULAMENTULUI
Prin folosirea camerei de chat sunteti de acord implicit cu conditiile prevazute in acest document. Modificarea regulamentului se va putea in orice moment, fara o anuntare prealabila sau directa a utilizatorilor, ci doar prin afisarea unui regulament modificat pe aceasta pagina. De aceea, va recomandam sa verificati in mod constant aceasta pagina pentru a va mentine la curent cu regulamentul acestui forum.
--------------------------------------------------------------------------
AM PARTICIPAT IN DATA 21.02.2005 13:15 la sesiunea din care transcriem sesiunea de chat cu tema "Valori romanesti - valori europene"
(Doamna Aurora Liiceanu (sociolog), domnul Radu Pavel Gheo (scriitor)).
Am avut onoarea cu acea ocazie sa-mi raspunda personal Doamna Aurora Liiceanu (sociolog). Iata intrebarea si raspunsul primit in acel context din care spicuim:
15:46:34
Sebastian Alexandru: Nu cred ca sunt relevante aprecierile “la
gramada” gen “americanii sunt asa romanii sunt asa...) Spuneati d-na Liiceanu
ca ar trebui accentuata in scoala preocuparea pentru componenta sociala. Ce
scara de valori (moral-spirituale, materiale sau de vointa) vedeti indeplinite de
societatea romaneasca daca ea ar trebui sa se integreze...in UE/
15:49:22
Aurora Liiceanu: Sebastian: Cred ca noi vorbim mult dupa impresii si
mai putin dupa date relativ controlate. Ma refer la faptul ca nu stim multe
despre noi. Ca un popor sa se cunoasca pe sine, trebuie ca acest popor sa
dispuna de bani. Noi nu avem sondaje privind conceptia noastra despre munca, despre iubire, despre rudenie, despre datorie, regula, obligatie. Practic, nu exista o cunoastere despre noi insine ca natiune. Spre deosebire de alte popoare care
si-au alocat bani ca sa ne cunoasca noi incercam sa stim despre noi mai mult
din ceea ce au făcut strainii ca să ne cunoască.