sâmbătă, aprilie 18, 2009

Cercul vicios al cererii si ofertei in mass-media

Se spune că tabloidizarea presei, excesul de violență, manelele și tot ceea ce înseamnă prost gust inundă canalele media pentru că „cer oamenii”.
Vă propun pentru clarificare să analizăm din acest punct de vedere același experiment derulat în două capitale diferite, în același mediu cotidian dar cu "actori" diferiți.
In luna ianuarie a anului 2007, în stația de metrou "L’Enfant" din Washington, faimosul violonist Joshua Bell a cântat la un Stradivarius din 1713, estimat la 3,5 milioane de dolari. Îmbrăcat simplu, cu blugi, un tricou cu mâneci lungi și o șapcă de baseball pe cap, Bell a susținut un recital timp de 43 de minute. S-a dorit a fi un experiment sociologic prin care jurnaliștii de la cotidianul "Washington Post" au vrut să afle cum vor reacționa trecătorii neștiind cine cântă.
Deși cu câteva zile înainte violonistul concertase cu sala plină la "Boston Symphony Hall", unde un bilet a costat 100$, în dimineața recitalului artistul nu a strâns decat 32,17$. Trecătorii nu au intuit că au de-a face cu un artist valoros, care cânta la un instrument aparte piese magistrale de Bach sau Schubert.

In 10 aprilie 2009 la ora 9, cu ajutorul ziarului Romania libera, Alexandru Tomescu, singurul muzician din România care cânta pe o vioara Stradivarius, a repetat experimentul inedit în stația de metrou Piata Victoriei din București.
Scopul experimentului era să studieze cum reacționează publicul la arta stradală și să răspundă la întrebările:
1. Vor realiza oamenii că "cerșetorul" este Alexandru Tomescu, cel care în urmă cu doi ani și-a câștigat prin concurs național dreptul de a cânta la o vioară Stradivarius în valoare de un milion de euro?
2. Isi vor da seama trecătorii că au în față un artist care la 9 ani efectua primul concert în străinătate ca solist al Orchestrei din Constanța, care până acum a caâștigat 29 de premii internaționale și a concertat pe mari scene ale lumii, de la Berlin la Washington, de la Paris la Tokyo, sau
3. vor trece impasibili pe lângă artist și arta lui absorbiți de grijile cotidiene ?

Parerea artistului înainte de experiment
: "Sincer, cred că cei mai mulți vor trece mai departe. Este o oră la care lumea se grăbește spre birou și nu prea are timp de reverii. Nu știu dacă muzica clasică va mișca vreo inimă până într-acolo încât impulsul să ajungă și la buzunar"
Părerea de început a criticului muzical Dumitru Avakian. "Mulți vor trece impasibili, doar câțiva, puțini, vor realiza că e vorba de ceva special."

Așadar, prin decorul banal, rece al stației de metrou, garniturile de tren opreau la intervale de douș minute. Ușile metroului se deschideau și imediat îți apărea imaginea unui furnicar de oameni grabiți, aflați în drum spre locul de muncă. Un tânăr cu infațișare boemă, îmbrăcat modest, cu o cămașă flanelată în dungi de culoarea vișinei putredre, blugi anii ‘50, stil Marlon Brando, geacă sport și o șapcă fistichie, se așează lângă un perete murdar și deschide impasibil o cutie, pe care o pune la picioare lângă o ladă de gunoi. După ce lasă în ea cateva monezi de 50 de bani, își acordează vioara și impasibil la zgomotul făcut de oprirea metroului începe experimentul cu piese de Johan Sebastian Bach, Fritz Kreisler etc...
Timp de o jumatate de oră a interpretat câteva dintre cele mai complexe piese clasice, create pentru vioară.
Muzicianul a strans de la călători peste trei milioane de lei vechi(75 Euro), în cele treizeci de minute ale ineditului concert.

Get your own Poll!
Scene observate:
1. In jurul lui Alexandru Tomescu, sapte persoane asteptau sa le vina randul pentru a-si exprima generozitatea.
Cinci dintre acestea au urcat grabite in primul metrou.
Stefania, insa, s-a asezat la cativa metri in fata artistului, incordata. Parea in transa.
"Este prima oara cand mi se intampla sa ma opresc si sa ascult un om care canta la metrou. Nu-l recunosc, dar sigur nu e un cersetor. As sta mai mult, dar deja am intarziat la serviciu", spune fata in varsta de 23 de ani.
2. Pentru a schimba peronul, calatorii erau nevoiti sa treaca pe o pasarela inalta. Chiar inainte de a-l vedea pe violonist, auzind doar muzica acestuia, Oana a cautat in portofel si a pregatit o bancnota. "Canta excelent, pentru asta ii dau bani, in nici un caz din mila", spune ea. "Se vede de departe ca e altceva, nu un cersetor"
3. Artistul Alexandru Tomescu adauga: "La metrou, am avut niste emotii teribile! Sigur, stiam teoretic cam despre ce va fi vorba, insa experienta a depasit orice imaginatie. Cei care dadeau bani nu ma priveau, nu exista deloc contact vizual. O senzatie foarte stranie si total opusa celei pe care o am pe scena, cand toti, absolut toti ochii sunt pe mine. Parintii mei nu erau la curent. Ma intreb ce-ar fi crezut daca ar fi trecut pe acolo intamplator"?
4. O doamna eleganta tinand de mana doua fetite s-a oprit cinci minute pentru a audia ineditul concert. A scos o bancnota din poseta si a indemnat-o pe una dintre fetite sa i-o ofere artistului. Micuta s-a rusinat, iar gestul a fost dus pana la capat de mama.
 "Vi s-a mai intamplat sa dati bani la metrou?",
 "Da, dar nimeni nu a cantat atat de frumos.",
 "Ce v-ati zis cand ati vazut o asemenea interpretare la metrou?",
 "Ma mir de ce canta aici, pentru ca e foarte talentat",
 "Nu l-ati recunoscut?",
 "Nu",
 "Este unul dintre cei mai mari violonisti",
 "A, da? Se vede. Se vede de departe ca e altceva",
aceasta a fost discutia purtata cu doamna in varsta de 39 de ani.

Nu mai putem spune că
tabloidizarea presei, excesul de violență, manelele și tot ceea ce înseamnă prost gust, inundă canalele media pentru că „cer oamenii" ci pentru că 
avidă de rating și bani, în majoritatea ei, mass-media oferă consumatorului informații ce țin mai degrabă de instinctul primar (mâncare, băutură, sex), adică tot ce se poate copia fără efort, la nivelul de înțelegere a vulgului, ignorând sensibilitatea oamenilor, inteligența și capacitatea lor de a înțelege arta, neimplicându-se deloc în educarea gustului spre frumos și bine, pentru însănătoșirea spirituală a nației române și civilizarea ei
.

430 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 430   Mai noi›   Cele mai noi»
Andreea Tiba spunea...

Din punctul meu de vedere acest experiment ar trebui efectuat mai des. În ziua de azi majoritatea persoanelor se bazează doar pe mass-media. Adevăratul rezultat se vede din muncă dar mai nou nu mai are valoare . Oamenii judecă fără să cunoască chiar și orice lucru făcut din inimă.
Cred că acest acest violonist a vrut să-și arate adevărata valoare. Pentru el muzica este un lucru deosebit pe care încearcă prin cel mai banal lucru s-o facă cunoscută. Este o muncă foarte grea și nu orice persoană reușește să-i atingă adevărata valoare.
Fiecare persoană trebuie să fie apreciată pentru ceea ce este , nu pentru haina pe care o poartă.
Adevăratele valori trebuie răsplătite , nu judecate.

Unknown spunea...

Esenta acestui articol este ca nu haina il face pe om ci dorinta de a munci.

Glodoreanu Paula spunea...

Din acest experiment oamenii,dar mai ales romanii au de invatat multe.In primul rand trebuie sa constientizam ca un artist nu e valoros doar pe scena si doar atunci trebuie apreciat,ci trebuie sa recunosti adevarata valoare in orice ipostaze s-ar afla.Oamenii au constietizat ca e vorba de un artist clasic adevarat,de un ,,magician'' al sunetelor interpretate la o vioara Stradivarius,o adevarata piesa de colectie si o parte dintr-o lume a muzicii clasice.

Tame Eliza spunea...

Este un experminent realizat de acel artist, ceea ce nu vezi in viata de zi cu zi, si apreciez faptul ca el s-a expus in lume prin alte moduri nu prin muzica vulgara sau manele.

Unknown spunea...

Acest experiment a fost foarte bine ales deoarece a făcut oamenii ce mergeau în drum spre serviciu grăbiți să se oprească și să îl răsplătească pe celebrul Alexandru Tomescu neștiind nimeni că este el.
Artistul a făcut mulți oameni să se gândească că nu trebuie să îi judece pe cei din jur după cum sunt îmbrăcați sau după cum arată ci după calitățile lor interioare.

Doboș Roxana spunea...

Experimentul prezentat valorifică esența artei muzicale,indiferent de mediul în care se desfășoară.În ziua de astăzi unii uita de lucrurile minunate ce le înfăptuiesc alții, fără a aprecia munca lor și modul în care o desfășoară.

Unknown spunea...

Consider ca o astfel de experiență este foarte importantă,deoarece artiștii nu trebuie apreciați doar pe scenă,ci in orice loc s-ar afla. Din punctul meu de vedere acest experiment ajută la valorificarea talentelor muzicale.Valorile adevarate ar trebui sa se cunoască chiar și atunci cand nu le vedem. Prin acest experiment înțelegem că oamenii trebuie sa aprecieze un artist centru talentul pe care îl are,nu pentru imaginea sa .

Marian Osoianu spunea...

Un experiment inedit, parerea mea,care cauta sa descopere interesul oamenilor pentru frumos pentru talentul adevarat.Poate chiar un fel de test al caracterului fiecaruia .Acesta a cautat sa vada daca oamenii sunt capabili sa ”guste” cu adevarat frumosul si sa isi depaseasca conditia,uneori mediocra, sau raman la acelasi stadiu.

andreea spunea...

In opinia mea aceasta actiune a avut efect asupra populatiei, printre care se afla inca oameni culti, doritori de cunoastere si iubitori de frumos. Desi exista cativa factori ce stau in calea adevaratelor arte, acestea pot fi transmise de noi, cei care le pretuim si nu vrem sa se piarda in timp.

tic spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tic spunea...

Acest experiment testează capacitatea oamenilor de a aprecia adevărații artiști.

Unknown spunea...

Experimentrul este foarte eficient și ar trebui repetat îm diferite orașe ale Romanâniei pentru a vedea cât de apreciată este muzica clasica. Adevărata valoare nu trebuie apreciată doar cand este expusă publicului larg și când atristul se află pe scenă ci si atunci când artistul nu este atât de mediatizat. Trebuie sa recunoastem adevărata valoare in orice ipostazâ s-ar afla. Un artist nu e valoros doar atunci cand e pe scena ci si atunci când isi expune valoare intr-un mediu mai puțin mediatic.

Toni spunea...

E impresionant acest experiment care mă șochează de-a dreptul dar în același timp e ceva real. Eu remarc în acest articol faptul că cei care l-au scris au avut dorința de a ne atinge coarda sensibilă și de a ne arăta faptul că unii dintre noi, mai bine spus majoritatea nu mai dăm destulă importanță muzicii și artei inundându-ne cu problemele noatre cotidiene.

Unknown spunea...

După părerea mea arta stradală este un minunat exemplu al frumosului, iar acest experimet realizat de marii violoniști ai lumii arată ca de multe ori arta stradală este apreciată de multe ori de catre oamenii din jur.

Unknown spunea...

Se subliniază importanța muzicii și a artei numită muzică,pentru a arăta ca in lumea aceasta mare există comori ce se ivesc chiar in fața ochilor noștrii dar nu mulți le observă,și dau cu piciorul la o șansă unică in viață.

Andreea Strîmbenschi spunea...

Acest articol dovedește încă o dată că unii oameni se bazează doar pe mass-media și că
unele mijloace mass media nu promovează adevărații artiști.
Acest experiment testează capacitatea oamenilor de a aprecia adevarații artiști.
Astfel de experimente ar trebui organizate și pe alte subiecte,pentru a observa nepăsarea multor oameni,privind adevărații artiști!

Ştefania spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Aruștei Ștefania spunea...

Adevărata muzică, mereu găsește o cale de a ajunge la inimile oamenilor. Arta stradală este de multe ori ignorată și prea puțin apreciată. Muzica trece peste aspectul fizic și principii.

Anonim spunea...

Acest experiment ne sugerează că nu contează înfățișarea sau naționalitatea omului,ci talentul cu care la înzestrat bunul Dumnezeu.
Opinia mea este ca trebuie de apreciat adevărata valoare a omului.

Unknown spunea...

A fost un experiment extraordinar. După parcurgerea articolului, am început instantaneu să am o altă viziune despre muzica clasică...
Experimentul a avut obiectivul sigur de a demonstra că majoritatea oamenilor judecă o persoană fără a o cunoaște. Unii consideră coperta ca fiind mult mai importantă decât conținutul.
Un alt obiectiv a fost demonstrarea faptului că actele artistice nu trebuie apreciate doar atunci când sunt prezentate într-un cadru de poveste, ci și atunci când singurul lucru care îți atrage atenția e doar muzica...atunci când privești cu urechile, și nu cu ochii...
În concluzie, articolul încearcă să schimbe defectul majorității de a a aprecia valorile prin intermediul lucrurilor materiale și nesemnificative.

Țilică Costina Andreea spunea...

Acest experiment este o ocazie inedită de a scoate în evidență importanța lucrurilor mărunte.
După părerea mea,doar prin aceste „evenimente" putem observa adevărata educație a oamenilor.Nu trebuie să criticăm o persoană după aparențe,acestea pot înșela.
Trebuie să știm să apreciem un astfel de artist peste tot,nu doar pe scenă.

Irimia Madalina spunea...

Acest experiment ne arată că muzica clasică trebuie apreciată mai mult și că ar trebui să dăm mai multă atenție oamenilor cu adevarat talentați .Un artist adevărat este acela care poate să impresioneze oamenii fără a-i cunoaște.Acest experiment ar trebui făcut în mai multe orașe pentru a descoperi oamenii cu adevarat talentați .

Irina-Alexandra Tudosă spunea...

Experimentul este foarte eficient ,ar trebui să fie repetat ,chiar și-n România. Artiștii trebuie apreciați ,iar acest experiment chiar testează capacitatea oamenilor de ai aprecia pe aceștia. Muzica se regăsește în orice tip de persoană,trebuie apreciată ,indiferent de persoana care-o practică.

Shawna spunea...

Acest experiment mi s-a părut foarte interesant deoarece vedem adevărata importantă a talentului susținută, sau nu, de înfățișarea artistului! Acel cântăreț a încercat să dezvăluie adevărata față a talentului, nu a mediului social din care faci parte,deoarece talentul nu ține cont de acest aspect!

Unknown spunea...

Acest experiment arata de fapt concepția unor oameni de a eticheta pe alții fără a-i cunoaste.Scopul acestui experiment este de a-i face pe oameni să înțeleaga că trebuie să aprecieze adevăratele talente indiferent de cadrul în care aceștia iși fac actul artistic.

Unknown spunea...

În opinia mea,experimentul ar trebui să se repete și în țara noastră . Acest articol trebuie vizualizat de mai multe persoane, din diferite orașe ale României. Oamenii sunt atrași de muzică și în acest caz nu contează înfățișarea, ci felul în care știi să-ți dovedești talentul. ”Nu trebuie judecată o carte după copertă!” Aparențele înșeală. Acest om, Alexandru Tomescu,nu este ca orice cântăreț de la televizor. Îmi pare bine că oamenii și-au dat seama ca acesta este un adevărat artist. Este un cântăreț ce a reușit să oprească oamenii și să-i rețină pentru câteva minute din treburile lor, cum ar fi serviciul. M-a impresionat acest articol, este un lucru demn de admirat .

Unknown spunea...

A fost un experiment foarte interesant care ar trebui repetat. Muzica din sufletul nostru este o arta, un talent care trebuie descoperit. Acest experiment are un stil aparte și prin el înțelegem arta.

Ignea Andreea spunea...

Acest documentar, dovedește ca nu mulți oameni mai ascultă muzică clasică, și că nu mulți mai sunt interesați de acest gen muzical.

Unknown spunea...

Un experiment foarte frumos,ne dovedește tuturor că adevaratele valori trebuie scoase in evidenta,oamenii ”de aur” trebuie facuti cunoscuti. Oamenii trebuie sa aprecieze si sa aduca in viata lor binele,frumosul si adevarul. Sincer,daca m-as fi dus in acea zi la serviciu si l-as fi vazut pe artistul respectiv,i-as fi dat o mare parte din banutii pe care ii aveam la mine!

Unknown spunea...

A fost un experiment foarte interesant care ar trebui repetat. Muzica din sufletul nostru este o arta, un talent care trebuie descoperit. Acest experiment are un stil aparte și prin el înțelegem arta.

Timofti Oana-Petronela spunea...

În opinia mea , experimentul făcut valorifică talentul violonistului indiferent de locul unde se află , pe scenă sau la metrou. Acesta nu a crezut că va fi luat în seamă de cineva , dar a văzut că nu este așa , oamenii fiind atrași de muzică ci nu de aspectul său , unii nici măcar privindu-l . Această experiență făcându-l să-și de-a seama de adevărata lui valoare .

Gabriela P. spunea...

Experimentul a avut ca scop provocarea sensibilitatii si a emotiei persoanelor ce au participat la acest concert stradal,fiind reprezentat de o situatie inedita,intrucît artistul avea in fata sa o provocare , mai exact aceea de a fi deghizat ,abservînd astfel reacțiile provocate de extraordinarul număr orghestral.
Viziunea experientului dorea sa valorifice receptarea oamenilor fata de stiintele artistice de bun gust si de rafinamentul aflat in spatele acestui număr excepțional.

Unknown spunea...

Prin aceste experimente se înțelege cât de cunoscuți sunt adevărații artiști ai lumi. Prin expunerea acestora in diferite situații se observa cât de mult și-au pus amprenta lucrurile negative în viața noastră.

Ursu Raluca spunea...

Acest experiment ne-a demonstrat că muzica dacă este interpretată cu suflet poate ajunge la inimile oamenilor,de exemplu Alexandru Tomescu nu a trebuit să iasă în evidență prin decor extraordinar,pentru oameni a contat doar sensibilitatea cu care Alexandru Tomescu a interpretat acele melodi.Joshua Bell putea să fie îmbrăcat la patru ace,dar dacă muzica nu inspira oameni atunci degeaba.În concluzie nu prea contează cine ești atâta timp cât ajungi cu muzica la inima oamenilor.

Unknown spunea...

Muzica este o artă ce trebuie apreciată de orice om. Nu contează cine o practică,ci contează cum o practică.

Ursu Raluca spunea...

Acest experiment ne-a demonstrat că muzica dacă este interpretată cu suflet poate ajunge la inimile oamenilor,de exemplu Alexandru Tomescu nu a trebuit să iasă în evidență prin decor extraordinar,pentru oameni a contat doar sensibilitatea cu care Alexandru Tomescu a interpretat acele melodi.Joshua Bell putea să fie îmbrăcat la patru ace,dar dacă muzica nu inspira oameni atunci degeaba.În concluzie nu prea contează cine ești atâta timp cât ajungi cu muzica la inima oamenilor.

Unknown spunea...

Prin acest experiment trebuie să înțelegem că nu conteaza valoare persoanei apreciată de alți oameni ci bunul său talent cu care a fost înzestrat.
În opinia mea pot spune că indiferent de circumstanțe trebuie să pastram felul nostru de a fi făra a asculta păreri influente asupra noastră și a tot ceea ce ne caracterizeaza pe noi însune.

Go for easy English spunea...

În opinia mea, experimentul încearcă să promoveze adevăratele calități ale omenirii și să stârnească interesul publicului larg pentru muzica clasică. Un om nu trebuie apreciat doar atunci când e cunoscut și faimos pentru talentele sale, ci și atunci când e un om simplu. O carte nu trebuie judecată după copertă, la fel și în cazul oamenilor: un artist poate veni din orice mediu, indiferent de situația sa.
Prin acest articol s-a urmărit receptivitatea persoanelor la talent-adevăratul talent.

Borcilă Gabriela spunea...

După părerea mea,articolul are în vedere un experiment social cu un mare impact educțional. Autorii care și-au propus acesta au avut dorința de a pune în evidență lipsa noastră de interes spre muzică și arta stradală.

Unknown spunea...

În opinia mea,experimentul făcut valorifică talentul marelui violonist Alexandru Tomescu,care indiferent de loc,că este pe scenă sau în orice loc chiar și pe stradă îmbrăcat ca un om obișnuit ,tot impresionează lumea,care în ultimul timp este foarte atrasă de mass-media.Consider că ar trebui să se mai repete acest experiment.

Unknown spunea...

Acest articol ne dezvăluie adevărata valoare a talentului. Acest artist ne arată că nu contează din ce mediu provii, ci talentul pe care îl posezi!

Larisa Ciobotariu spunea...

A fost un experiment foarte interesant care ar trebui repetat. Muzica este o arta, un talent ce trebuie descoperit.

Unknown spunea...

Experimentul a avut ca scop valorificarea receptării oamenilor la acest act arstistic , cît și provocarea sensibilității și a emoției oamenilor in cadrul transmiterii unei informații esențiale : arta poate fi reprezentată prin toate formele ei , indiferent de locul desfășurării.Artistul a observat reacțiile unora ,ce au fost cu adevărat impresionați de acest număr, lăsînd in spate , pentru cîteva minute probleme lor și lasandu -și astfel imaginatia să zboare.

Unknown spunea...

Aceasta pagină arată că adevărata artă uneori nu este recunoscută.Acest lucru este trist.Nu toți sunt la fel,unii oameni simt cu adevărat arta cea adevărată.ar trebui ca toși să simțim arta nu să mergem cu ochii închiși pe stradă.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gîtlan Lorena, Tănasă Oana, Constantin Geanina, Calfa Alexandra, Pelin Daniela spunea...

Consider ca acest experiment este unul reusit deoarece arata încă odată faptul că lumea se bazează foarte mult pe mass-media.De remarcat este însă faptul că unii oameni au o capacitate de înțelegere avansata cu ajutorul careia reusesc să remarce anumite detalii care pentru alti oameni sunt de nesesizat.

Maria spunea...

Oamenii trebuie să aprecieze talentul unui om indiferent de felul cum e îmbrăcat. Și nu trebuie apreciat numai pe scenă ci și în alte înfățișări și circumstanțe. Este un experiment interesant.

Unknown spunea...

Eu consider că experimentul evidențiază realitatea in care trăim și indiferența oamenilor in legătură cu ce se întâmplă în jurul lor. Foarte interesant. Merită repetat și in alte orașe.

Unknown spunea...

Din acest experiment oamenii,dar mai ales romanii au de învățat multe.În primul rând trebuie să conștientizam ca un artist nu e valoros doar pe scena și doar atunci trebuie apreciat,ci trebuie sa recunoști adevărata valoare în orice ipostaze s-ar afla.

Unknown spunea...

Acest experiment m-a impresionat într-adevăr.Un artist ,trebuie respectat si nu etichetat pentru ceea ce face,deoarece are dreptul de a alege ce va face cu viata

Unknown spunea...

Acest experiment m-a impresionat într-adevăr.Un artist ,trebuie respectat si nu etichetat pentru ceea ce face,deoarece are dreptul de a alege ce va face cu viata

Andreea Ghiorghiță spunea...

Un experiment minunat care demonstrează cât de mult accent pun unii dintre noi pe reclamă, ambalaj, nu pe talentul în sine. Desigur că au fost și persoane care au apreciat adevăratul talent, deși artistul juca rolul unui un om simplu.

Diana Ciobanu spunea...

Acest experiment ne sugerează că nu contează înfățișarea omului,ci talentul cu care l-a înzestrat Dumnezeu.Întotdeauna adevărata muzică,mereu găsește o cale de a ajunge la sufletele oamenilor.Chiar dacă trăim într-o lume inundată de manele,adevărata muzică mereu va birui.

Diana Ciobanu spunea...

Acest experiment ne sugerează că nu contează înfățișarea omului,ci talentul cu care l-a înzestrat Dumnezeu.Întotdeauna adevărata muzică,mereu găsește o cale de a ajunge la sufletele oamenilor.Chiar dacă trăim într-o lume inundată de manele,adevărata muzică mereu va birui.

Ramona Chirilă spunea...

Consider că am mai avea nevoie de astfel de experimente pentru a putea aprecia muzica de valoare și pentru a-i aprecia pe artiștii de valoare.
Acest experiment arata de fapt concepția unor oameni de a-i eticheta pe alții fără a-i cunoaște.După părerea mea,doar prin aceste întâmplări putem observa adevărata educație a oamenilor.Nu trebuie să criticăm o persoană după aparențe,acestea pot înșela.

Unknown spunea...

Un experiment care ne dovedește în ce lume trăim! Din punctul meu de vedere bărbatul a primit bani din cauza înfățișării de "om sărac". Lume a dat bani și a plecat, majoritatea nu s-au oprit să-l asculte sau să-l felicite pentru talentul său. Doar cei care știu ce este "muzica" s-au oprit să-l asculte.

Ane Mari spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Acest experiment ne face să conștientizăm cât de mult știm să recunoaștem adevarata artă, cât de mult suntem absorbiți de mass-media,nereușind să distingem muzica de calitate de cea comercială ,de lucruri banale. Puțini oameni au reușit să distingă adevarata valoare a cântecelor interpretate de artistul Alexandru Tomescu, foarte puțini oameni au realizat că nu este un simplu cerșetor, și, deși nu au reușit să îl recunoască, au intuit că este ceva mai mult.

Diana Ciobanu spunea...

Acest experiment ne sugerează că nu contează înfățișarea omului,ci talentul cu care l-a înzestrat Dumnezeu.Întotdeauna adevărata muzică,mereu găsește o cale de a ajunge la sufletele oamenilor.Chiar dacă trăim într-o lume inundată de manele,adevărata muzică mereu va birui.

Unknown spunea...

Impresionant experiment. Asta dovedeste ca lumea inca e interesata de muzica clasica.
Prin acesta am invatat ca nu haina face pe om.

Unknown spunea...

Din acest experiment oamenii au învățat sa conștientizeze ca un artist nu e valoros doar pe scenă,acest experiment testează capacitatea multor oameni de a aprecia talentul adevarat a multor artiști nu doar din Romania ci și din lume.

Unknown spunea...

Acest eperiment este unul benefic pentru oameni.Ne invata sa nu judecam un om dupa haine,ci dupa talentul pe care il are.Este interesant si ar trebui repetat.

Unknown spunea...

După părerea mea experimentul este minunat. Acest experiment dovedește căt de mult contează pentru unii oameni reclama, aspectul exterior și uită să aprecieze calitatea în sine. Consider că acest experiment dovedește că majoritatea oamenilor se bazeaza pe mass-media și că, uneori nu se promovează adevărații artiști. Trebuie să conștientizăam că un artist nu e valoros doar pe scenă, în lumina reflectoarelor ci adevărata sa valoare consta în calitatea muzicii pe care o cântă. Așadar noi românii trebuie să învățăm să apreciem oamenii din punct de vedere al valorilor lor nu după aspectul lor fizic sau după cum sunt îmbrăcați și după locurile unde își rulează activitățile.

Unknown spunea...

Impresionant experiment. Asta dovedeste ca lumea inca e interesata de muzica clasica.
Prin acesta am invatat ca nu haina face pe om.

Unknown spunea...

Impresionant experiment. Asta dovedeste ca lumea inca e interesata de muzica clasica.
Prin acesta am invatat ca nu haina face pe om.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...


Bună ziua!
Din punctul meu de vedere acest experiment ar trebui efectuat mai des. În ziua de azi majoritatea persoanelor se bazează doar pe mass-media. Adevăratul rezultat se vede din muncă dar mai nou nu mai are valoare .

Citind acest articol mi-am confirmat încă odată faptul că lumea se bazează foarte mult din toate punctele de vedere,populația crezând că tot ce se publică in mass-media este ceva demn de urmat.Adevărații oamneni cu principii morale sunt capabili să distingă adevarata artă,ingnorând inculturile care ni se „impun” prin intermediul mass-mediei.
In viața cotidiaă ar trebui să se pună accent pe adevăratele valori care ne ajuta la îmbogățirea spirituală și cognitivă.
Afirmația ”O carte nu se judecă dupa copertă” reliefează cel mai bine experimentul realizat.

Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere acest experiment este bine pus la punct și demonstrează, încă o dată, faptul ca gândirea omenirii se bazează mult prea mult pe articolele publicate în Mass-Media. În aceeași măsură,prin acest experiment, noi oamenii ar trebui să deprindem o învățătură, iar aceea e că nu trebuie să judecăm după aparențe, ceea ce contează cu adevărat este talentul.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Din cauza constrângerilor de zi cu zi noi, oameneii, nu mai realizăm ce este în jurul nostru. Uitam micile plăceri ale vieții, avându-le chiar în față, le ignorăm cu nerușinare. După părerea mea experimentul celor doi artiști ne arata ce înseamnă ambalajul învăluit în jurul oamenilor, care evidențiază doar felul cum arată sau locația acțiunii. Oamenii cu o cultură vastă apreciază arta în orice împrejurare. Muzica este ca lumina, te înconjoară și mereu își caută o cale de evadare.

Unknown spunea...

Din cauza constrângerilor de zi cu zi noi, oameneii, nu mai realizăm ce este în jurul nostru. Uitam micile plăceri ale vieții, avându-le chiar în față, le ignorăm cu nerușinare. După părerea mea experimentul celor doi artiști ne arata ce înseamnă ambalajul învăluit în jurul oamenilor, care evidențiază doar felul cum arată sau locația acțiunii. Oamenii cu o cultură vastă apreciază arta în orice împrejurare. Muzica este ca lumina, te înconjoară și mereu își caută o cale de evadare.

Dariana spunea...

Muzica clasică este unică și trebuie apreciată. Cu ajuntorul acestui experiment oamenii poate vor înțelege adevărata valoare a muzicii și nu se vor mai lăsa influențați de mass-media.

Unknown spunea...


Bună ziua!
Din punctul meu de vedere acest experiment ar trebui efectuat mai des. În ziua de azi majoritatea persoanelor se bazează doar pe mass-media. Adevăratul rezultat se vede din muncă dar mai nou nu mai are valoare .

Citind acest articol mi-am confirmat încă odată faptul că lumea se bazează foarte mult din toate punctele de vedere,populația crezând că tot ce se publică in mass-media este ceva demn de urmat.Adevărații oamneni cu principii morale sunt capabili să distingă adevarata artă,ingnorând inculturile care ni se „impun” prin intermediul mass-mediei.
In viața cotidiană ar trebui să se pună accent pe adevăratele valori care ne ajuta la îmbogățirea spirituală și cognitivă.
Afirmația ”O carte nu se judecă dupa copertă” reliefează cel mai bine experimentul realizat.

Unknown spunea...

Buna ziua!
Din punctul meu de vedere acest experiment a fost unul emotional deoarece oamenii au apreciat felul in care canta acest violonist, chiar daca acestia nu l-au recunoscut si nu stiau cu ce se ocupa acesta in viata cotidiana. Romanii sunt sufletisti si stiu sa aprecieze si pe cei din jur, nu doar pe sine. Acest articol ne invata ca trebuie sa fim buni si cu celelalte persoanedin jur. Din acest experiment deprindem o invatatura despre viata de zi cu zi.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

In opinia mea, acest experiment ne arata oarecum diferenta dintre aparenta si esenta; aparenta fiind artistul " imbracat in haine modeste " si estenta fiind muzica transmitand fiori trecatorilor.
"Muzica exprimă ceea ce nu poate fi spus și despre ce e imposibil a tăcea." Victor Hugo

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Go for easy English spunea...

într-adevăr, mass-media este inundată de false valori pentru că asigură rating și bani. Experimentul făcut are rolul de a sublinia faptul că oamenii sunt dependenți de non-valori, deși sunt revoltați împotriva lor atunci când sunt arătați cu degetul.
Societatea trebuie să ia atitudine și să recunoască adevăratele talente.

Toni spunea...

Presa este vinovată pentru acest cerc vicios. Dar cine cer oare aceste lucruri?
Noi cei care vrem, dorim și într-un fel acceptăm asta. Manelele poate chiar sunt ceva care nu ne ajută dar avem dreptul să ascultăm ce vrem dar... Acum când ne gândim la manele, sau show-rile mondene au un lucru în comun ce pe mine nu mă face să o ascult sau să o urmez.

Andreea Strîmbenschi spunea...

Avida de raiting face ca mijloacele mass-media pun prea mult accent pe sex,dragoste,bani etc.,și să nu pună accent pe educație și pe adevăratele valori.
Oamenii ar trebui să fie cei care schimă aceste lucruri,pentru că schimbarea stă doar intr-o apăsare pe telecomandă.

Irina-Alexandra Tudosă spunea...

Ce contează:haina de pe om sau omul din haină?O situație în care toți își exprimă punctul de vedere în funcție de gusturi.După părerea mea, "omul din haină " contează,mereu va conta talentul ,ci nu lucrurile materiale pe care le stăpânesc unii oameni.

Irina-Alexandra Tudosă spunea...

Ce contează:haina de pe om sau omul din haină?O situație în care toți își exprimă punctul de vedere în funcție de gusturi.După părerea mea, "omul din haină " contează,mereu va conta talentul ,ci nu lucrurile materiale pe care le stăpânesc unii oameni.

Timofti Oana-Petronela spunea...

Experimentele făcute doresc să demonstreze tabloizarea presei,excesul de violență și manelele inundă canalele media la cererile oamenilor. Pentru rating si bani , mass-media oferă consumatorilor informații ce țin de instinctul primar (mâncare,băutură), ignorând sensibilitatea,inteligența, neinplicându-se în gusturi frumos spre bine, pentru însănătoșirea spirituală.

Unknown spunea...

"Instinctul de turmă" afectează din ce în ce mai mult gândirea omenească. Pseudovalorile ne inundă mințile, creând în următoarele generații sclavi ai propriilor alegeri și astfel, neluându-se măsuri, specia umană crează prototipuri greșite. Primul pas pentru o schimbare este reglarea propriilor alegeri și apoi inițierea unei "campanii" contra falselor valori.

Irimia Madalina spunea...

Prin acest experiment avem convingerea că mass-media influențează viața umană. Absorbiți de toate emisiunile și informațiile primite de la televizor pierdem din vedere adevăratele valori. Părerea mea este că putem schimba asta reducând informațiile nefolositoare de la televizor și încercând să apreciem adevăratul talent.

Unknown spunea...

Admir faptul că oamenii știu să aprecieze muzica clasică și doar așa și-au dat seama că Alexandru Tomescu este un bun cântăreț . Fiecare persoană are ceva de învățat din acest articol. Adevărații artiști nu trebuie apreciați doar pe scenă. Din acest articol am învățat că nu aspectul fizic contează, ci contează talentul și ceea este în interiorul fiecărui om.

Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere ,articolul subliniază violența în mass-media,precum sunt :violența verbală folosită pe marile ecrane sau picanterii deploabile pe care cei din sistemul informatic, la distanță le publică în conformitate cu cererile unei societăți bolnave.Astfel experimentul prezentat în articol ne arată faptul că mulți dintre noi judecă fără să gandească.

Țilică Costina spunea...

În opinia mea,acest experiment dorește să scoată în evidența faptul că mass-media influențează negativ societatea.Făcând referință strict la experiment putem observa faptul că oamenii judeca „după copertă”,aceștia ne luând în seamă acei mari artiști,doar pentru că erau îmbrăcați ca niște oameni simpli,nu cum sunt ei pe scena sau la televizor.

Unknown spunea...

Acest articol evidențiază de fapt,ideea că mass-media promovează acțiuni negative, alese tot de noi, deoarece unii sunt mai interesați de cazuri cu violență, viol și alte "pasiuni" dăunătoare comunității.Acest experiment ne ajută să ne formăm capacități corecte de alegere, deoarece ne deschide ochii spre ce trebuie să alegem ca fiind important și ce nu.

Gabriela P. spunea...

Cand am citit acest articol am ajuns la concluzia ca lumea se bazeaza foarte mult pe mass-media din toate punctele de vedere. Acest articol ne prezinta un mare adevar in legatura cu obiceiurile oamenilor de a folosi negativ tehnologia. Unele canale mass-media promoveaza orice pentru a castiga bani.
Prin aceste ''evenimente''putem observa educatia oamenilor si adevarata lor valoare.Acest articol afirma faptul ca ''haina face pe om''.

Unknown spunea...

Dupa cum se mentioneaza mai sus ca tabloidizarea presei, excesul de violenta, manelele si tot ceea ce inseamna prost gust inunda canalele deoarece oamenii, la randul lor cer aceste prostii numite vicii care ii fac sa isi doreasca mai mult si nu mai tin cont de arta frumosului care nu imprima acel 'gust amar' pe care le lasa toate cele de mai sus.
In concluzie toate aceste 'geseli ale lumii'fac ca omul sa nu mai aprecieze arta adevarata.

Ciornei Gabriela spunea...

Citind acest articol, am ajuns la concluzia că oamenii au îneput a ignora adevăratele valori ale lumii, muzica clasică și oamenii valoroși ai României. A început a fi cunoscută cocălărimea, șmecheria și multe alte chestii de genul acesta. Dar, în cele mai rare cazuri,este apreciată muzica clasică, majoriatatea apreciind maneaua. Muzica este apreciată indiferent de cine o cântă.Alexandru Tomescu fiind foarte curajos,pentru a face acest experiment. Ar mai trebui facute experimente de acest gen! Respect!

Ciornei Gabriela spunea...

Citind acest articol, am ajuns la concluzia că oamenii au îneput a ignora adevăratele valori ale lumii, muzica clasică și oamenii valoroși ai României. A început a fi cunoscută cocălărimea, șmecheria și multe alte chestii de genul acesta. Dar, în cele mai rare cazuri,este apreciată muzica clasică, majoriatatea apreciind maneaua. Muzica este apreciată indiferent de cine o cântă.Alexandru Tomescu fiind foarte curajos,pentru a face acest experiment. Ar mai trebui facute experimente de acest gen! Respect!

Unknown spunea...

În urma citirii acestui articol realizez ca mijloacele mass-media oferă emisiuni ,reportaje de prost gust deoarece majoritatea publicului le vizionează și le privesc precum un model de urmat.Noi nu dorim ,să separăm ceva cu adevărat special de nimicurile ce ne urmăresc la fiecare pas.Uneori sau mereu trecem nepăsători peste valori.

Ursu Raluca spunea...

După părerea mea acest experiment subliniază faptul că indiferent de cine ești,dacă pui în muzica ta pasiune și suflet oamenii o vor aprecia cu siguranță, așa ca ,,respect,, oamenilor care nu dau importanță exteriorului ci dau importanță interiorului oamenilor.

Aruștei Ștefania spunea...

Greșeala cea mai mare pe care o facem ca oameni este că ne lăsăm conduși de percepțiile și gusturile induse de televiziune/presă, ajungând să ignorăm frumosul și să acordăm atenție lucrurilor și informațiilor nefolositoare. Am ajuns să apreciem doar ambalajul, ignorând conținutul.

Ignea Andreea spunea...

În opinia mea, acest experiment este unul foarte interesant, deoarece așa se poate vedea adevărata valoare a muzicii clasice și câte persoane o asculta și îi găsește rolul. Muzica clasica contribuie la educarea persoanelor, deoarece persoanele care o asculta dau dovada de o educație buna. Dar indiferent de genul muzical pe care îl asculți poți fi o persoane deosebită, deoarece numai educația primita în cei 6/7 ani de acasă te va defini pe tot parcursu vieții. Un artist bun ar trebui întotdeauna sa fie recunoscut indiferent de locul unde cântă sau vestimentația pe care o poartă. Din acest experiment se poate înțelege ca majoritatea persoanelor pun valoare pe aspectul fizic și nu pe talent.

Unknown spunea...

În opinia mea experimentul expus mai sus a fost un experiment reușit, deoarece marii artiști care au fost expuși pe strada, în fața publicului, nu aveau nevoie ca oamenii să-i cunoască, ci ca muzica pe care o canta ei să fie apreciată. Însă de-a lungul timpului, oamenii se rezumă doar la ceea ce văd prin intermediul mass-mediei. Dar mass-media publică, popularizează doar elemente negative, pe care oamenii le apreciază

Unknown spunea...


În zilele de astăzi oamenii pun preț pe ceea ce se apare zilnic în mass-media, ținând cont doare de noua față a lumii pasionată de violuri, despărțiri din show-biz și fata cu cele mai mari silicoane, pornografie, manele,etc.. După părerea mea aș putea spune ca oamenii pun mai mult accent pe ceea ce nu are calitate deoarece dacă ar fi văzut un ,, manelist,, cu o tobă în mână sigur l-ar fi apreciat mult mai mult. În zilele noastre nu se mai pune preț pe niște lucruri cu calitate ci pe subiecte incendiare și fără valoare.

Ursu Raluca spunea...

După părerea mea acest experiment subliniază faptul că indiferent de cine ești,dacă pui pasiune și suflet în ceea ce faci oamenii o sa aprecieze cu siguranță, așa ca respect oamenilor care nu dau prea mare importanță exteriorului ci dau importanță interiorului oamenilor.

Șeidel Maria spunea...

Muzica. Este o arta stapanita doar de cei ce s-au nascut cu aceasta indeletnicire. Omul care canta,fie ca este sarac,fie ca este un mare artist,este apreciat si criticat pentru ceea ce face. Oamenii se opresc sa asculte ce le place fie ca este muzica fie ca este pictura sau orice altceva.

Unknown spunea...

Consider că ,acest experiment a deyvăluit in mare parte concepția oamenilor , întrucât majoritatea se dovedeau pasivi doar câteva persoane în schimb au conștientiyat talentul, în ciuda faptului că majoritatea erau trădați de înfățișarea artistului. Astfel experimentul pune accentul pe cercul vicios al mass -mediei ce ne îndoctrinizează cu elemente negative și de prost gust ,întrucât marea problemă este la noi oamenii , care avem puterea de a alege , însă puțini dintre noi se folosesc de acest principiu în alegerea drumului bun în viață.

Borcilă Gabriela spunea...

În opinia mea experimentul demonstrează, prin prezentarea pe străzi a unor mari oameni de valoare că deja, în zilele noastre, muzica clasică nu mai este considerată ”cool”. Mass-media promovează doar articole ce țin de instinctul primar și care provoacă rating, iar adevăratele valori sunt captive în ființa noastră.

Unknown spunea...

Aceste două experimente au scos în evidență neatenția și aprecierea unor persoane pentru muzica cântată de doi mari violoniști îmbrăcați în cerșetori , alți oameni apreciind muzica indiferent de aspectul persoanei care o cântă. În ziua de azi oameni fiind atrași de programele mass-media ce oferă informații consumatorului.

Shawna spunea...


După ce am citit acest articol am descoperit că oamenii cărora chiar le place acest gen de muzică se opresc și ascultă indiferent de felul în care arată cântărețul. Toate lucrurile și toate persoanele de care suntem înconjurați au anumită influență asupra noastră. Orice lucru pe care îl facem, îl consumăm, îl vizualizăm va avea un efect asupra formării noastre (benefic sau nu).

Pantalon Oana-Beatrice spunea...

Din punctul meu de vedere,ar trebui să acordăm mai multă importanță modului în care se comportă oamenii și să nu îi mai etichetăm după modul în care arată sau cum se îmbracă deoarece aparențele înșeală.Nu trebuie să judecăm cartea după copertă.Lipsa de cultură şi lipsa de interes de cunoaştere a adevăratului talent al artistului îi determină pe oameni să nu-i arecieze.

Unknown spunea...

După părerea mea,aceste experimente au scos în evidență neatenția și aprecierea unor persoane pentru muzica cântată de doi mari violoniști îmbrăcați în cerșetori , alți oameni apreciind muzica indiferent de aspectul persoanei care o cântă. În ziua de azi îmbrăcămintea este mai imoportantă decat personalitatea unui om.
Ce este mi important:haina sau omul? Interiorul este mult mai important decât exteriorul.

Adam Bianca spunea...

Artistul cand a facut acest experiment a dorit sa observe daca oamenii care au talent, sunt apreciati pentru ceea ce fac si nu pentru felul in care arata.

Unknown spunea...

Oamenii apreciazã muzica indiferent de cine o cântã.Chiar dacã sunt oamenii strãzii trebuie sã îi apreciem.Acest experiment ne face sã ne schimbãm,sã fim mai buni cu cei care nu au situații materiale bune.

Unknown spunea...

Oamenii apreciază muzica indiferent de persoana care o cântă.De aceea noi oamenii trebuie să fim buni cu toți oamenii.

Unknown spunea...

După părerea mea acest experiment este foarte impresionant deoarece oamenii chiar apreciaz muzica indiferent de cine este cântată.Un instrument iti oferă un glas mai puternic decât al unui om.Acest experiment arată ca oamenii sunt interesati de arta muzicală.

Unknown spunea...

Dupa parerea mea acest experiment este foarte impresionant deoarece oamenii chiar apreciaza muzica indiferent de cine este cântată.Un instrument iti ofera un glas mai puternic decat al unui om.Acest experiment arata ca oamenii sunt interesati de arta muzicală.

Unknown spunea...

Oamenii apreciază muzica indiferent de persoana care o cântă.De aceea noi oamenii trebuie să fim buni cu toți oamenii.

Unknown spunea...

Oamenii apreciazã muzica indiferent de cine o cântã.Chiar dacã sunt oamenii strãzii trebuie sã îi apreciem.Acest experiment ne face sã ne schimbãm,sã fim mai buni cu cei care nu au situații materiale bune.

Unknown spunea...

Unii oameni apreciazã muzica indiferent de persoana care o cântã.Prin acest experiment învãțãm sã fim mai buni cu oamenii strãzii,ne face sã ne schimbãm atitudinea fațã de ei.

Boghian Laurentiu-Cristian spunea...

Mi-a placut acest experiment deoarece in Romania nu se pune accent pe oamenii talentati care canta muzica clasica ci sunt promovati manelistii si alte "mizerii"

Birladeanu Stefana; Pintilie Ana-Maria spunea...

Acest articol m-a impresionat placut deoarece lumea a uitat pentru cateva minute de grijile si nevoile lor si s-au oprit sa asculte interpretarea artistului. Ce mi-a placut a fost faptul ca nu au dat importanta hainelor, ci muzicii pe care o creea!!

Unknown spunea...

Eu cred ca lumea de astazi nu mai are timp pentru a observa ce se afla in viata cotidiana. Majoritatea sunt prea ocupati sau nu le pasa . In opinia mea , aceasta idee este una buna din multe puncte de vedere, deci ar trebui sa se faca mai des astfel de experimte.

Unknown spunea...

Nu contează cine cântă muzica ,ci cum e cântată. După părerea mea,toți cântătorii de muzica ar trebui apreciati intotdeauna.Mi-a plăcut acest experiment ,pentru că aici se arată valoarea țării noastre.

Chișcăreanu Paula Alexandra spunea...

Eu consider că înainte de a-ți da cu părerea despre un anumit lucru, trebuie să analizezi situația respectivă iar abia apoi să vorbești. Un artist este recunoscut prin ceea ce face, chiar dacă hainele nu arată acel lucru.

Darabaneanu Sorina-Elena spunea...

In opinia mea , acest experiment ne dovedeste ca oamenii inca mai au o atractie pentru arta si muzica. Nu multi s-au oprit ca sa-l asculte pe violonistul roman , insa cei care au facut-o si-au dat seama ca in fata lor nu este un cersetor , ci un om cu o experienta remarcabila in ceea ce priveste studiul muzicii.
Asadar , oamenii sunt inca impresionati de arta , pe langa toate celelalte influente mass-media de care dam la orice colt si care nu au nicio relevanta in viata noastra.

Bădărău Codruța spunea...

În opinia mea acest violonist nu era apreciat suficient și oamenii îl tratau cu neștiința că el era un violonist în adevăratul sens al cuvântului și că el avea aceste aptitudini încă de când era micuț, avusese foarte multe concert atât în țară cât și înafara țării.
Auzindu-l o doamnă s-a bucurat foarte mult și de atunci talentul lui a fost apreciat.

Andriuca Daniela spunea...

Dupa parerea mea , experimentul dat ne invata sa apreciem adevaratele valori si sa ne schimbam atitudinea fata de oamenii strazii.

Bortas Teona si Brinzac Iustina spunea...

Prin acest experiment noi am inteles ca:
In primul rand, uneori oamenii sunt pacaliti de infatisarea omului judecandu-l dupa coperta.
In al doilea rand,oamenii prin faptul ca se grabeau spre serviciu dadeau impresia ca le pasa doar de ei insisi si nu mai vad frumusetea lumii ce ii inconjoara.
In al treilea rand,cu toate ca oamenii credeau ca el este un simplu cersetor au fost unii care si-au rapit din timpul lor pretios afirmand ca este un violonist adevarat.
In concluzie, noi ar trebui sa pretuim mai mult lucrurilor marunte din viata noastra acordandu-le timp fiecaruia dintre ele.

Chihaia Alice spunea...

Consider ca , citind acest articol mi-am confirmat inca o data ca mass-media promoveaza subiecte care tin de cultura . Dupa parerea mea acest articol este foarte relevant, deoarece putem observa adevarata educație a oamenilor . Ne intalnim zilnic cu lucrurile frumoase si marunte care ne-ar putea face fericiti ,dar noi ne-am obisnuit sa vedem doar textura unui lucru si sa fim fericiti doar cu putin. Un artist nu trebuie apreciat doar pe scena,nu doar atunci e valoros, trebuie să-i apreciezi valoarea indiferent de ipostaza în care s-ar afla. Aceste experimente arată faptul că puțină lume recunoaște muzica bună, muzica de valoare. Publicul este singurul care poate schimba acest lucru.Este important să recunoști talentul celorlalți și să-l apreciezi în raport cu adevărata sa valoare.

11:06:00 a.m.

Florea Bianca Iustina spunea...

Consider ca, asa cum nu trebuie sa judecam o carte dupa coperta, nu trebuie sa judecam un om dupa modul cum este imbracat, ci sa vedem dincolo de aparente. In cazul nostru , marele violonist a fost judecat gresit de majoritatea persoanelor din metrou. Chiar daca unele persoane au aratat ca nu tin cont de aparente si ca apreciaza talentul, nu au avut o mare influenta asupra celorlalte persoane influentate de mass-media.

Bostan Ștefania-Maria și Bamboi Emanuela spunea...

Acest experiment social a demonstrat că populația în ziua de astăzi își focalizează atenția asupra unor criterii neconvenționale ce definesc modelul uman. Mass-media prin propria existență deviază și induce în eroare tânărul în formare, acesta capătă deprinderi greșite, axându-se pe idealuri caracterizate de valori imorale. Experimentul a fost reușit. A atras atenția atât prin subiectul abordat și urmările sale, cât și prin încercarea de a demonstra că oamenii își pierd aptitudinile de a recunoaște adevăratele exemple ce trebuie urmate. Așadar, putem afirma că presa reprezintă cu adevărat o adevărată sursă de informare, însă în ultima vreme în loc să-și atingă scopul și anume dezvoltarea personalității umane ca o adevărată individualitate purtătoare de valori, îl ține în loc de la acest proces prin informații total greșite.

Munteanu Florina spunea...

Eu cred că acest experiment a fost creat cu scopul de a demonstra faptul că nu trebuie să judecăm oamenii după înfățișare,trebuie să-l ascultăm mai întâi și apoi să ne facem și să ne exprimăm părerea despre el.
În concluzie nu contează înfățișarea, ci calitatea omului.

Grosu Călina- Iuliana spunea...

Eu cred că acest experiment a fost unul reușit deoarece a demonstrat că oamenii sunt capabili să recunoască valoarea și talentul unor persoane care, deși aveau un aspect modest, au reușit s-i facă pe cei care se îndreptau grăbiți către serviciu să se oprească și să îi asculte, ba chiar mai mult, să îi răsplătească. Un artist nu trebuie apreciat doar pe scena,nu doar atunci e valoros, trebuie să-i apreciezi valoarea indiferent de ipostaza în care s-ar afla. Un astfel de experiment este bine venit pentru noi oamenii care nu de fiecare dată ne dăm seama că avem în jurul nostru oameni care au un talent înnăscut.În concluzie, pot spune că mass-media oferă oamenilor un mod foarte simplu de informare, un mod care nu întotdeauna oferă informații corecte, informații pentru dezvoltarea culturii generale. De aceea dacă dorim sa aflăm o informație corecta trebuie să ne informăm mai întâi din documente concrete și să fim siguri de afirmația pe care o facem pentru nu a transmite niște informații greșite .

Unknown spunea...

Mie mi-a placut acest experiment deoarece prin acest fapt intelegem ca nu un artist face muzica adevarata, ci muzica face un artist si intelegem ca oamenii nu se uita la persoana care canta si se uita cu sufletul la melodia interpretata de acesta. Prin acest experiment intelegem ca oamenii inca stiu sa asculte muzica cu sufletul si nu cu ochii.

Gheorghiță Maria spunea...

Din punctul meu de vedere, acest experiment spune multe despre societatea în care trăim. Lumea, absorbită de grijile vieții, uită de adevăratele valori ale artei, deoarece e mult mai greu să o înțelegem și să o apreciem la adevăratul ei nivel. Astfel, ne refugiem într-un cadru mai puțin "cultural" care nu ne sustrage din zona obișnuită de confort ca tabloidizarea presei, excesul de violență, manelele și tot ceea ce înseamnă prost gust.
De aceea cred că ar trebuii să fim mult mai atenți la frumosul din jurul nostru decât la "urâtul" ce ni se pune în față.

Agape Bianca spunea...

Din punctul meu de vedere,acest experiment este unul foarte ingenios si merita repetat...Merita repetet deoarece scoate in evidenta volorile autentice:binele,frumosul si adevarul.
Acest experiment a demonstrat ca oamenii sunt capabili sa recunoasca valoarea si talentul unor oameni modesti dar cu un talent remarcabil. Experimentul a aratat adevaratele valori ale muzicii si importanta pe care o are pentru sufletul omului...Este adevarat ,muzica nu inseamna doar manele ci un izvor de puritate care bucura sufletul omului.

Unknown spunea...

În zilele noastre se pune preț pe ceea ce se cere și nu pe ceea ce ne poate dezvolta în punct de vedere moral și cognitiv. Ar trebui acordata mai multa importanță unor experimente de acest gen și a unor lucruri care ajuta la îmbogățirea spirituala și cognitiva .

Unknown spunea...

Eu cred că acest experiment a fost creat cu scopul de a demonstra faptul că nu trebuie să judecăm oamenii după înfățișare,trebuie să-l ascultăm mai întâi și apoi să ne facem și să ne exprimăm părerea despre el.
În concluzie nu contează înfățișarea, ci calitatea omului.

agapemihaela spunea...

Acest experiment este unul ingenios și ar trebui vizualizat de mult mai multă lume,deoarece trebuie să învățăm să recunoaștem adevăratele valori ale ființei umane, pentru că ființa umană este ea însuși o minune , care trebuie descoperită.

Simian Raluca spunea...

Orice om este valoros indiferent de cum se îmbracă.Trebuie să învățăm cum să ne comportăm cu persoanele din jurul nostru, și nu să ținem cont de felul cum se îmbracă.Oamenii au foarte multe de învățat din acest experiment.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Chiriţa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Chiriţa spunea...

Bună ziua!
Sunt de părere ca citind acest articol mi-am confirmat încă odată faptul că lumea se bazează foarte mult pe mass-media din toate punctele de vedere. După părerea mea acest articol este foarte relevant, deoarece doar prin aceste “evenimente” putem observa adevărata educație a oamenilor și adevărata lor valoare. Nu trebuie sa criticam o persoană după aparențe , aparențele pot înșela.
Trebuie să apreciem ceea ce avem la timp , să știm să apreciem un astfel de artist peste tot , nu doar pe scenă.
Consider ca acest experiment ajuta oamenii sa isi schimbe părerea față de oamenii străzii.

Simian Raluca spunea...

Din acest experiment am învățat să nu judec oamenii după cum se îmbracă, ci după felul lui de a vorbi, a se comporta.Prin acest experiment mai putem învăța să ne comportăm cu semenii noștri.

Vițel Emanuela spunea...

Sunt de părere că acest articol care descrie un experiment este o adevărată lecție de viață în sensul că poți învăța din astfel de experiențe. În urma lecturării acestui articol mi-am dat seama că unii oameni,oricât de nepăsători pot părea față de un lucru de bun gust,tot fac diferența dintre ce e bun și ce e rău în sensul că pot face diferența, așa cum acea doamnă și-a dat seama că "omul cu vioara" nu putea fi un simplu cerșetor,ci un om care are cunoțtințe și experiență din acest domeniu,al muzicii.

Popuțoaia Florentina-Elena spunea...

Acest experiment este foarte bine gîndit pentru că prin el învățăm să ne comportam cu oamenii și cum să apreciem adevăratele talente.Ar trebui ca toți oamenii sa citeasca acest articol pentru că au foarte multe de învățat din el.

Rotaru Alexandra spunea...

Consider ca experimente de acest gen ar trebui realizate mai des. Artistul, fie pe scena, fie in strada, tot artist ramane iar acest lucru ar trebui observat si inteles.Un mare procent al populatiei are pareri preconcepute despre oamenii care canta in strada, de cele mai multe ori categorisindu-i ca fiind cersetori.

Grecu Olivia spunea...

Experimentul este unul creativ si sunt curioasa de unde s-au inspirat cu acest experiment, iar unii oamenii apreciaza talentul, dar nu este suficient.

Daca talentul tau ascuns nu este inca format, nu vrei avea sanse foarte multe sa primesti aceiasi cantitate de sustinere si aprecieri.

Oamenii trebuie sa invete sa aprecieze omul indiferent de nivelul talentului sau, ci de POTENTIALUL din el.

Din pacate, se observa indiferenta multor oameni la un asemenea talent din cauza statutului persoanei in societate.

Din cauza ca era costumat ca om simplu, nu era apreciat talentul lui pe deplin.
Daca ar fi venit cu costumatia sa de spectacol, toata lumea s-ar fi oprit un moment pentru a lua parte la micul eveniment.

Trebuie sa invatam sa apeciem persoana INDIFERENT de statutul ei in societate.

Năpîrlică Ana-Maria spunea...

Din punctul meu de vedere cei ce recunosc adevărata valoare a artei nu sunt toți cei ce plătesc biltele scumpe pentru a merge la spectacolul unui interpret cunoscut, ci sunt cei ce se opresc din activitatea lor pentru a asculta, chiar și pe stradă, un talent unic.
Din acest articol am remarcat neglijeța, lipsa de interes a oamenilor fața de arta aceasta, fața de marile talente atunci când nu se afla pe scena.
În opinia mea acestă atitudine demonstrează interesul și aprecierea de care dăm dovadă,noi, unor oameni atât de înzestrați pentru arta lor.

Rotaru Teona spunea...

Consider ca experimente de acest gen ar trebui realizate mai des. Artistul, fie pe scena, fie in strada, tot artist ramane iar acest lucru ar trebui observat si inteles.Un mare procent al populatiei are pareri preconcepute despre oamenii care canta in strada, de cele mai multe ori categorisindu-i ca fiind cersetori.

Unknown spunea...

Acest experiment este foarte interesant.
Ne arată cum să prețuim adevăratele valori.Ne arată ca NU îmbrăcămintea contează.Acest experiment a demonstrat că mai există oameni care încă apreciaza muzica adevărată pe care din păcate mass-media nu o mai valorifică. Oamenii judecă fără să cunoască. Pun etichete oamenilor fără a-i cunoaște.
Un artist trebuie respectat pentru talentul și munca pe care o depune. Artistul care a realizat experimentul este printre puținii oameni cărora le pasă.Ar trebui repetat acest experiment.
După părerea mea nu haina face pe om ci sufletul. Poți să ai tot ceea ce-ți dorești.. degeaba daca ai un suflet sărac.
Societatea trebuie adusă la realitate.

Vulpe spunea...

Consider ca acest experiment este foarte util pentru a schimba părerea ,gândirea oamenilor față de oamenii străzii. Oamenii,după acest experiment, ar trebui sa aprecieze muzica indiferent de persoana care o canta, ar trebui sa aprecieze mai mult muzica clasica cântată de oamenii străzii talentați decât imaginea palidă a manelelor

Unknown spunea...

Consider că experimentul a fost un succes.. Deși, oamenii nu au fost așa generoși cu un cerșetor talentat, cum sunt la un concert al lui Smiley, Puya etc.. Însă, e o calitate capacitatea de a recunoaște adevăratul talent!!

Unknown spunea...

Cred că acest articol este unul interesant ce merită citit și apreciat. Este de apreciat că acest om a avut curajul să se prezinte în fața mulțimii ca fiind un cerșetor, dar el a demonstrat că are talent și oamenii l-au apreciat pentru talentul său mirific. Multe persoane au fost foarte încântate de apariția acestuia în stația de metrou.

Unknown spunea...

Consider ca acest experiment ajuta oamenii sa priveasca dincolo de infatisare si sa invete ca talentul si sufletul conteaza.
Oamenii trebuie sa iubeasca muzica pentru ce transmite nu pentru cine o produce.
Oamenii strazii nu sunt rai sau periculosi chiar daca asta transmite infatisarea lor, in interior pot avea talente uimitoare.

Ilasi Andreea spunea...

Eu cred că acest experiment a fost unul reușit deoarece a demonstrat că oamenii sunt capabili să recunoască valoarea și talentul unor persoane care, deși aveau un aspect modest, au reușit s-i facă pe cei care se îndreptau grăbiți către serviciu să se oprească și să îi asculte, ba chiar mai mult, să îi răsplătească. Un artist nu trebuie apreciat doar pe scena,nu doar atunci e valoros, trebuie să-i apreciezi valoarea indiferent de ipostaza în care s-ar afla. Un astfel de experiment este bine venit pentru noi oamenii care nu de fiecare dată ne dăm seama că avem în jurul nostru oameni care au un talent înnăscut.În concluzie, pot spune că mass-media oferă oamenilor un mod foarte simplu de informare, un mod care nu întotdeauna oferă informații corecte, informații pentru dezvoltarea culturii generale. Din acest experiment oamenii,dar mai ales romanii au de invatat multe.In primul rand trebuie sa constientizam ca un artist nu e valoros doar pe scena si doar atunci trebuie apreciat,ci trebuie sa recunosti adevarata valoare in orice ipostaze s-ar afla.Oamenii au constietizat ca e vorba de un artist clasic adevarat,de un ,,magician'' al sunetelor interpretate la o vioara Stradivarius,o adevarata piesa de colectie si o parte dintr-o lume a muzicii clasice.

Budulică Lucian spunea...

Din acest experiment reiese că mass-media nu promovează muzica la televizor doar pentru că le place ci pentru rating și bani.Este util pentru a arăta oamenilor că cerșetorii care cântă pe străzi sunt la fel de talentați ca vedetele pe care le omagiem zi de zi.

Farcaș Fabian spunea...

În opinia mea experimentul arată că în general cele mai multe persoane sunt ignorante în privința artei și frumosului , ei nici măcar recunoscându-i pe unii dintre cei mai mari genii din domeniul muzicii la vioara contemporani. Iar acest lucru este datorat unor persoane de sus a căror interes este numai de a se îmbogăți .

Ștefan Maria spunea...

Acest articol mi s-a părut foarte interesant și consider că este un bun exemplu pentru toți oamenii.

Merlescu Roberta spunea...

Am fost foarte impresionata de acest articol, deoarece mi-a deschis o viziune mai larga asupra atitudinii pe care unii oameni o abordeaza atunci cand sunt in necunostinta de cauza.
Datorita etichetelor pe care le punem, ne inchidem ochii si nu reusim sa vedem ceea ce este cu adevarat valoros.

Buzincu Maria spunea...

Acest experiment ar trebui repedat deoarece oamenii din ziua de azi nu mai dau importanta adevaratului talent, ci doar ambalajelor, un artist nu e mai valoros sau mai talentat daca are mai multa reclama.
In concluzie ar trebui sa ascultam persoana care canta, nu sa o privim, adevaratul talent se poate ascunde oriunde.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Roberta spunea...

Din punctul meu de vedere,mass-media asupra oamenilor și-a pus foarte mult amprenta. Sunt multe emisiuni radio, TV care au un rol negativ asupra acestora. De aceea depinde de ceea ce ascultăm, vizionăm dacă are un rol informativ sau deformativ.
Acest experiment a fost pus în practică inteligent. Este adevarat că în ziua de astăzi, oamenii nu știu ce este o muzică bună, o muzică ce transmite sentimente, emoții. Majoritatea românilor doresc să asculte muzica care pur și simplu îi distrează,îi amuză și nu are înțeles.
Oamenii nu realizează cât de importantă este cultura pentru dezvoltarea personală și ar trebui să prețuiască talentul adevăraților artiști care au muncit, au pus suflet pentu creațiile lor, pentru arta ce o pun în valoare.
Prin acest experiment s-a dovedit faptul că românii sunt interesați doar de ceea ce îi distrează, indiferent dacă acest lucru le afectează dezvoltarea capacității de a distinge binele de rău, de a învăța să selectăm dintr-o vastă masa de informații.
Un artist adevărat nu îl recunoști doar după îmbrăcăminte și după felul în care își manifestă talentul. Acesta trebuie recunoscut imediat când ai auzit sunetele pe care le produce. Dar daca pe oameni nu îi interesează
cultura, nu au cum să facă diferența dintre un simplu cerșetor și un adevărat "violonist".
În concluzie, pot spune că mass-media oferă oamenilor un mod foarte simplu de informare, un mod care nu întotdeauna oferă informații corecte, informații pentru dezvoltarea culturii generale.

Unknown spunea...

În opinia mea acest experiment a fost foarte interesant.
În momentul de față MASS-MEDIA nu mai promoveaza muzica adevarată.

Unknown spunea...

Acest experiment reprezintă o lecție de viață , mă bucur ca omenirea apreciază talentele indiferent de imprejurimi .

Ionut Achitei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ionut Achitei spunea...

Din punctul meu de vedere acest experiment a fost unul emotional deoarece oamenii au apreciat felul in care canta acest violonist, chiar daca acestia nu l-au recunoscut si nu stiau cu ce se ocupa acesta in viata cotidiana. Romanii sunt sufletisti si stiu sa aprecieze si pe cei din jur, nu doar pe sine. Acest articol ne invata ca trebuie sa fim buni si cu celelalte persoanedin jur. Din acest experiment deprindem o invatatura despre viata de zi cu zi.

Adam Bianca spunea...

Cand s-a facut acest experiment producatorul a dorit sa observe daca oamenii care au talent, sunt apreciati pentru ceea ce fac si nu pentru felul in care arata.Intr-adevar acest experiment este unul foarte interesant si cu siguranta se va auzi de el si in alte colturi ale lumii.

Vasilache Bianca spunea...

Acest experiment a fost unul foarte interesant, am observat ca oamenii nu ofera atentie talentului ,ci ofera atentie imaginii publice.Daca nu esti imbracat frumos,sinucanti int-o sala de spectacole,nimeni nu te va observa.Noi oamenii suntem foarte materialisti si admiram doar ambalajul nu si interiorul.

Tucaliuc Petronela spunea...

Chiar daca oamenii cer,mass-media nu trebuie sa faca precum cer cetatenii,ei fiind o majoritate care cer acelasi lucru.Probabil sunt oameni care vor altfel de muzica,altfel de informatii,dar care nu se fac auziti sau nu au posibilitatea de a fi auziti.
Concluzia este ca oamenii din ziua de azi sunt foarte realisti si cred in orice aparenta buna sau mai putin buna,nestiind de fapt cine se ascunde in spatele acestor aparente.

Campionatul Mondial de Esports IAȘI 2023 spunea...


Cand alegem hainele pe care le purtăm, ne gandim oare la cum ne percep alţii, sau mai degrabă la cum ne simţim noi înşine în anumite circumstanţe? Ajunge veşmîntul să modifice atitudinile interioare?
Întrebarea se pune însă dacă efectul unei haine dictează doar o conduită, sau afectează procese la nivel psihologic? Cu alte cuvinte, este în stare haina pe care o purtăm să ne afecteze mentalitatea?

ciobanu Malina Maria spunea...

Multa lume nu știe sa aprecieze ceva vechi și delicat. Muzica ușoara reprezinta un mic loc din aceasta lume care te face sa te simți mai bine și ai o gândire mai limpede. Muzica este ceva care te reculege, te întărește și nu te critica. În muzica unii oameni se regăsesc pentru ca linia melodica reprezintă o nota al vieții sale.
În ziua de azi dor rock , hip -hop,etc, fel de fel de melodii cât mai ,, urâte ,, care nu te liniștesc. O muzica trebuie aleasa pe un gust suav, nu ales la întâmplare oricui.
Un mic sfat ar fi, din partea mea, asculta muzica care te face sa te descarci de toate greutățile și o muzica ușoară pentru caracterul tău.

Bianca Linguraru spunea...

Sunt de părere că acest comentariu evidențiază un lucru extrem de adevărat.În zilele noastre nimeni nu mai apreciază adevăratele valori și desebitele talente ale unor persoane ci sunt preocupați de cu totul alte lucruri,cum ne prezintă de altfel și acest comentariu,unde majoritatea persoanelor nu doarc că nu apreciază,dar nici nu recunosc anumite personalități.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Oprea Loredana spunea...

Din punctul meu de vedere mass-media și-a lăsat amprenta foarte mult asupra oamenilor!Acest articol demonstrează ca oamenii sunt capabili să recunoască talentul unor persoane modeste!În ziua de azi,predomină manelele,iar muzica frumoasă,s-a uitat!Orice artist ar trebui recunoscut in orice ipostază,necontând locul unde-și desfășoară activitatea!

Unknown spunea...

Eu cred că acest experiment a fost unul reușit deoarece a demonstrat că oamenii sunt capabili să recunoască valoarea și talentul unor persoane care, deși aveau un aspect modest, au reușit s-i facă pe cei care se îndreptau grăbiți către serviciu să se oprească și să îi asculte, ba chiar mai mult, să îi răsplătească.

Unknown spunea...

Din aceasta poveste reiese faptul ca, oamenii apreciaza muzica doar daca protagonistul canta pe cele mai mari scene si este imbracat la patru ace,uneori sunt apreciati si cei care canta pe strada .Mass-media ofera oamenilor un mod foarte simplu de informare, un mod care nu intotdeauna ofera informatii corecte, informatii pentru dezvoltarea culturii generale.Intr-adevar acest experiment este unul ingenios si arata ca oamenii sunt preocupati de muzica clasica si doar putini stiu sa o aprecieze.In ziua de astazi multi oameni prefera manelele si nu o muzica de calitate ,trebuie sa fim educati de parintii pentru "a prinde" un fir cultural si artistic deosebit.

Mai Anastasia-Maria spunea...

Am fost plăcut surprinsă că, în ciuda grabei, unele persoane chiar au realizat că "cerşetorul" nu era doar un om de rând cu multe lipsuri ci au recunoscut muzica de o adevărată valoare interpretată de artistul român.
Sunt de acord cu spusele autorului blog-ului precum că mass-media oferă emisiuni care nu oferă nimic de învăţat şi promovează doar false valori.Trebuie sa constientizam ca un artist nu e valoros doar pe scena si doar atunci trebuie apreciat,ci trebuie sa recunosti adevarata valoare in orice ipostaze s-ar afla.

Ferdoschi Nicoleta Elena spunea...

Consider că acest experiment făcut de Alexandru Tomescu este foarte interesant deoarece acesta este apreciat la adevărata lui valoare ,ceilalți din jur crezând că el este un cerșetor și nu un mare artist . Mi-ar plăcea să fiu pus odată în această postură, sunt curios dacă eu aş sesiza diferenţa dintre un cerşetor şi un artist de renume mondial, dacă aş fi în stare să recunosc un adevărat talent.

Nechifor Elena-Teodora spunea...

Dupa parerea mea,in ziua de azi mass-media ofera oamenilor un procent foarte mare de informatii negative,inutile si gresite.Acest experiment a fost facut cu scopul de a se descoperi modul oamenilor de a aprecia o valoare,iar dupa cum se observa,unii sunt curiosi sa asculte ce li se canta si apreciaza intr-o mare masura doar talentul,iar unii judeca dupa aparente si imaginea la prima vedere.Talentul nu trebuie sa existe doar in omul cu o infatisare frumoasa.

Unknown spunea...

Cred ca acest experminet inedit si-a gasit importanta. Muzica clasica este valoroasa oriunde o canti, chiar daca sunt persoane carora nu le place. Oamenii nu au dat bani cantaretului de mila, ci din pricina talentului incredibil si a muzicii pe care o produce. Nu toata lumea iubeste muzica clasica, intr-adevar, dar toata lumea a ascultat macar odata in viata muzica clasica, si nu au spus ca le displace, ci au observat ca ii linisteste chiar,

Pristanda Ana-Lidia spunea...

În ziua de astăzi, oamenii îi privesc pe cei care cântă în stradă ca pe niște cerșetori ,ceea ce este total greșit , acei oameni își arată talentul ,dar într-un mod diferit.Ar trebui să fim mândri că avem ocazia să întâlnim oameni speciali și cu un talent deosebit.

Trofin Isidora spunea...

Ma impresionat acest experiment .A scos in evidență un lucru foarte adevărat.Oamenii apreciează un artist doar pe scenă ci nu și în alte ipostaze.
Am invățat din acest articol că nu trebuie să judecăm o persoană după modul în care se îmbracă sau după felul in care arată .In spatele unor haine vechi ,murdare si rufoase se pot ascunde celebrități.
În concluzie "NU JUDECAȚI O CARTE DUPĂ COPERTĂ!"

Dăscălescu Elena spunea...

Acest experiment ne ajută să înțelegem ca muzica "adevărată" sensibilizează omul și este mult mai apreciată decât cea comercială. Oamenii din lipsa timpului uită să se oprească pentru câteva minute pentru a asculta artiștii care își transpun emoțiile prin ceea ce cântă.
Așadar nu trebuie să judecăm pe nimeni după îmbrăcăminte sau statutul social, trebuie doar să învățăm să vedem dincolo de prima impresie și să apreciem talentul.

andreea.ispas41@gmail.ro spunea...

Dupa parerea mea ,experimentul facut de violonist este unul reusit .In zilele de astazi nimeni nu stie sa mai apercieze adevaratele valori si talente. Noi oamenii suntem materialisti si nu putem aperecia adevaratul talen si sa-l incurajam asa cum merita.

corneliadonose@gmail.com spunea...

Omul indiferent de înfâțișare,de celebritate transmite cu desăvârșire talentul pe care îl stăpânește,iar cei din jur îl percep ca atare.Presa susține că oamenii cer ceea ce ei publică dar experimentul făcut de violonist distruge acest "mit".

Agafitei Bianca spunea...

Vazand acest articol,pot afirma cu adevarat faptul ca foarte putini dintre noi mai avem o viziune realista asupra lumii. In ziua de astazi,cei apreciati cu adevarat sunt persoanele cunoscute care au o oarecare imagine. Unii nu mai remarca adevarata valoare a celor ce au un talent sau vreo aptitudine deosebita. Consider ca acest experiment a satirizat in totalitate afirmatiile anterioare. Insa, din toata aceasta multime de oameni rapiti de mass-media,intalnim si persoane care au o perspectiva sincera asupra adevaratelor talente.
In concluzie,acest experiment are un efect moralizator asupra noastra,avand scopul de a ne imbunatati gandirea si de a privi cu alti ochi adevarata valoare.

Unknown spunea...

Foarte interesant articol.Am ramas impresionata.Ar trebui sa atragem mai multa atentie acestor mici momente de fericire.

Lungu Geanina Elena spunea...

Cred ca oamenii se folosesc destul de des de masss-media,dar pacat ca aceasta nu expune arta artistilor clasici.
Oameni nu sunt prea interesati de muzica clasica,originala,lor le place altfel de muzica,care nu prea transmite sentimeltele care le transmite o muzica clasica.
Se vede si din acest experiment, care sa facut de catre unul dintre cei mai mari artisti ai lumi prin faptul ca el desi canta foarte frumos la aceasta vioara,oameni nu il recunosc,chiar daca se mai opresc sa il asculte putin. Uni isi dau seama ca nu poate fi un certator deoarece canta bine la vioara.
Dar cel mai nefericit lucru este faptul ca oameni nu il recunosc,desi la concertele lui vin foarte multi oameni,ei cred ca nu ar putea sa vina unul dintre cei mai buni violonisti sa cante la un metrou.

ALEXANDRU SEVASTIAN spunea...

Un ”Comentariu de substanță” urmărește să demonstreze că:
1. știe să formuleze un mesaj în limba română (coerent, corect gramatical, sintactic și morfologic în acord cu DOOM);
2. pot sesiza scopul urmărit de test (existența unui cerc vicis în care fără să ne dăm seama intrăm);
3. capacitatea de analiză și sinteză a unui text;
4. atenția la detalii în care adesea se ascund esențe ale mesajului;
5. capabilitatea de a utiliza un instrument web2.0 cum e Blogul și a ști unde, cum și în ce mod pot formula un mesaj de răspuns scris;
6. să poți face comparații și să dai exemple exemple aplicative din aceeași gamă de mesaje/fenomene. Trimitere la posibilitatea manipulării prin mass-media;
7. concluzii/comparații/paralele între culturi (americană vs română);
8. mesajul să fie personal și nu copiat.

Unknown spunea...

Eu cred că românii și-au dat seama de valoarea celui care cânta în metrou . Astfel de experimente sunt foarte interesante deoarece îți dai seama de caracterul și comportamentul unor persoane.

Anonim spunea...

Oamenii apreciaza muzica indiferent de persoana care o canta. Din acest experiment avem multe de invatat , atat noi cat si restu civilizatiilor.
Acest experiment ne face sa ne schimbam atitudinea fata de oamenii strazii.

Anonim spunea...

ceva despre care sa te gandesti la noapte in loc sa te gandesti la depresie

Anonim spunea...

Desi oamenii apreciaza muzica clasica, cei ce o canta tind sa fie uneori neapreciati.
Multi vor sa para culti asadar participa la concerte de muzica clasica indiferent de pretul biletelor insa cand un canteret are o prestatie intr-un spatiu public/in exteriorul unei institutii de renume ,nu mai este la fel de apreciat ,acordandu-i-se mai putina atentie.

Anonim spunea...

Acest experiment este unul ingenios și ar trebui vizualizat de mult mai multă lume,deoarece trebuie să învățăm să recunoaștem adevăratele valori ale ființei umane, indiferent de statutul și bogăția acestora. Oamenii ar trebui să aprecieze toate genurile muzicale, nu doar astistiicare le interpretează!!!

Anonim spunea...

Acest experiment este o lectie de viata pentru intreaga societate din ziua de azi. Oamenii sunt interesati mai mult de emisiunile inculturale care nu ii ajuta cu nimic in dezvoltaea personala, dezvoltarea valorilor. Asa experimente ar trebui sa aiba loc mai des petru ca oamenii sa inteleaga care sunt adevaratele valori, chiar daca acel mare artist arata ca un cersetor. Cat omul ramane dominat de instincte, el nu se dezvolta. Doar educatia il poate scoate din acea stare.

Anonim spunea...

Acest experiment arata si invata oamenii faptul ca artistiinu sunt valorosi numai pe scena ,ci si in afara ei,ca un artist trebuie apreciat de fiecare data cand iti ofera din magia sa,valoarea unui artist nu se vede doar cand canta pe scena,ci in orice ipostaza a sa.
Oamenii au realizat ca cel ce le canta era mai mult decat un cersetor, dar asta nu datorita felului in care arata ci a felului in care acest ,,magician" interpreta sunetele.
Massmedia promoveaza numai valori instictuale in zilele de azi,ne parstreaza in stadiul de primate si nu ne lasa sa ne dezvoltam armonios si liber cultural.

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere, comentariul evidențiază nepăsarea oamenilor cu privire la tot ce se întâmplă în jur, valoarea oamenilor fiind accentuată după ținută (valoarea materială) și nu după abilitățile care îl fac special.

Anonim spunea...

Propia mea parere este ca nu e treaba lui Vasile ce face Ion. Din punctul meu de vedere acest articol nu ajuta, a pus in lumina proasta muzicianul...............E strict parerea mea.

Ricardo spunea...

Sunt de parere ca majoritatea oamenilor nu baga in seama lucruri uimitoare cum ar fi talentul de a canta la vioara deoarece sunt grabiti sa se indrepte spre munca sau locuri importante pentru ei ,astfel putem spune ca lumea nu mai este cum a fost odata.

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere, acest articol este făcut cu multă înțelepciune și multă cercetare asupra situației date pentru a valorifica atenția oamenilor asupra artiștilor și a modului lor de expunere în fața publicului. Cred ca subiectul abordat va avea un impact major asupra unor anumiti oameni care dau importanță articolului. Situația dezbătută este una remarcabilă evidențiind atenția oamenilor asupra artiștilor:))

Anonim spunea...

In opinia mea aceste experimente ar trebui efectuate mai des,deoarece vedem diferite laturi ale persoanelor si diferite reactii.Acest expermient m-a impresionat si putem da concluzia ca proverbul e adevarat,Nu judeca o carte dupa coperta.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 430   Mai noi› Cele mai noi»